Zakboek voor de permacultuur moestuin

Taal
Dutch
Type
Paperback
Niet op voorraad
Let opTijdelijk uitverkocht
€ 22,99
  • Speel in op de principes van de natuurlijke moestuin
  • Vol tips om je natuurlijke moestuin te ontwerpen en te onderhouden, materiaal te recycleren en de opbrengst te verwerken in keuken en huishouden
  • Een praktisch boek met veel foto's en speelse lay-out

Permacultuur is een levensstijl waar je samenwerkt met de natuur met als basisbegrippen zelfvoorzienend leven en gebruik maken van kringlopen en natuurlijke processen. Het vertrekt vanuit uit drie centrale ethische principes: zorg voor de aarde, voor de mens en voor elkaar. Hieruit werden twaalf ontwerpprincipes omschreven, waarop Annelies Vandendriessche zich ook baseert in haar boek.

In de natuurlijke moestuin laat je natuurlijke processen hun gang gaan en speel je daarop in. Dit betekent dat je inzet op meerjarige planten en combinatieteelt, plantengildes integreert, plagen leert voorkomen in plaats van bestrijden en onkruid door een nieuwe bril gaat bekijken.

Annelies geeft ook heel wat praktische tips om kringlopen te integreren in de moestuin: opvangen van water, hergebruiken van snoeiafval... Zelfs de tuindieren hebben hier hun rol! Maar ook de keuken en het huishouden komen aan bod: hoe verwerk je een overvloed aan oogst en onkruid in je recepten, welke planten hebben ook een plekje in de keukenapotheek, waste je al eens met kastanjes? Meer dan genoeg ideeën!

Meer informatie
SubtitleDe natuur als belangrijkste inspiratiebron in je moestuin
ISBN9789401481120
AuteurAnnelies Vandendriessche
TypePaperback
TaalDutch