Anand Opleidingen

Anand Opleidingen

De massage opleiding van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren. Dit kan je doen in een eigen praktijk, of in dienst van een instelling. Ook is de massage opleiding geschikt als aanvulling in je al een bestaande praktijk, bijvoorbeeld een schoonheidssalon, sauna, of therapie-praktijk. Door de compacte en flexibele opzet is de massage opleiding geschikt als je je wilt om- of bijscholen naast je bestaande werkzaamheden. Door middel van meditatie en intuïtie lessen krijg je voeling met het geven van de massages. Je leert zo de verbinding voelen tussen het spirituele en het lichamelijke, en dit op je eigen creatieve wijze vorm te geven. Yogalessen geven je de nodige achtergrond om op je eigen lichaamshouding te letten tijdens het geven van de massages, zodat je meerdere massages kunt geven zonder daar zelf klachten aan over te houden.

De opleiding yogamassage leert je, hoe je een cliënt de voordelen van yoga kunt laten ervaren. Je helpt hem of haar door rekken en strekken, en door zachte druk uit te oefenen. Bij yogamassage wordt gebruik gemaakt van Ayurvedische principes en kennis van energiebanen. Yogamassage maakt gewrichten onder andere de spieren los en stimuleert de interne organen. Op basis van deze technieken leer je ook stoelmassage te geven. De cliënt zit hierbij op een ergonomische stoel. Je geeft een drukpuntmassage, die helpt om werkstress en beroepsziekten als rsi te verlichten.

Een andere benadering van masseren leer je in de opleiding massage en energiewerk. Hier staan holistic pulsing, energetische massage en reiki centraal, met daarbij mindfulness. Je combineert massage met energiewerk, waardoor je je cliënten op een dieper niveau kunt genezen en helpen. Je leert om via je handen de universele energie te voelen en helende energie door te geven aan de ander. Uit deze opleiding zul je veel halen voor je persoonlijke ontwikkeling en groei. Bovendien word je reiki master en kun je zelf reiki cursussen gaan geven.

Misschien wil je gewoon alle massagetechnieken leren. En je gedegen voorbereiden op de opbouw van je eigen massagepraktijk. Je kunt dan het beste de driejarige opleiding massagetherapeut hbo van Anand volgen. Deze bestaat uit de drie hierboven beschreven eenjarige opleidingen, aangevuld met voedingsleer en medische basiskennis.

3 Items

Aflopend sorteren
per pagina