Voedselbosrand

Taal
Dutch
Type
Hardback
Author(s) Madelon Oostwoud
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 29,95
Voor een echt voedselbos zijn de meeste tuinen te klein, maar een voedselbosrand biedt een haalbaar alternatief. In voedselbosranden kun je een natuurlijke omgeving combineren met het telen van eetbare gewassen. 'Voedselbosrand' is een inspirerend boek voor iedereen die met de principes van permacultuur aan de slag wil.

Met het bestaande landschap als uitgangspunt laat Madelon Oostwoud de mogelijkheden zien voor voedselbosranden: randen en rijen oogstgevende planten en bomen, met een divers aanbod aan voedsel voor mens en dier. Denk aan hagen van grotere tuinen en perceelafscheidingen van boerenland tussen akkers en weilanden.

In 'Voedselbosrand' legt Madelon Oostwoud het verschil in werkwijze uit bij uiteenlopende uitgangssituaties en verschillende soorten bodems. Met voorbeelden van bestaande projecten, toegelicht door de eigenaars en ontwerpers. Oplossingen voor problemen rondom biodiversiteit, CO2-uitstoot en voedselproductie liggen voor het oprapen. De auteur brengt deze oplossingen op een plezierige, heldere en voor iedereen toe te passen manier in kaart. Bij deze publicatie hoort een losse plantenlijst.

Ook verschenen:
'Een kleine eetbare tuin'
'Voedselbos'

voedselbos, permacultuur, eetbare planten, eetbare tuin, duurzaam, ecologisch, natuurlijk tuinieren, duurzaam voedsel, duurzame, ecologische, biologische landbouw
Meer informatie
SubtitleBoslandbouw, eetbare bomen en planten in rijen en randen
ISBN9789050118354
AuteurMadelon Oostwoud
TypeHardback
TaalDutch
Pagina's196