Psychologische Portretten deel 2

Taal
Dutch
Type
Paperback
Uitgever
Homeovisie
5+ Items Op voorraad
Levertijd 24 uur
€ 27,25
De Amerikaanse homeopate Coulter beschrijft levendig en beeldend de belangrijkste homeopathische geneesmiddelbeelden.

Het Nux vomica-type is gauw beledigd: prikkerig als een stekelvarken zet hij ogenblikkelijk ter verdediging zijn stekels op. Een plagende opmerking of een vrolijk woord kan een onaangenaam of sarcastisch weerwoord uitlokken. Als een vriend zegt: Wat zie jij er vandaag goed uit! kan hij verdedigend terugkomen met: Betekent dat, dat ik er gewoonlijk niet goed uit zie?. Als hij op scherp staat, kan een te weinig of juist te ver doorgebakken biefstuk zelfs opgevat worden als een persoonlijke belediging en leiden tot een scne.

Als er van n boek over homeopathie gezegd kan worden dat het leest als een spannende roman, dat is dat wel Psychologische portretten van Catherine R. Coulter. In haar portretten beschrijft zij levendig en beelden een aantal van de belangrijkste mensbeelden uit de homeopathie. De klassieke homeopathische geneeskunde gaat immers niet uit van een ziek lichaamsdeel, maar betrekt de hele persoon in de diagnose. Op basis daarvan is een groot aantal types te onderscheiden.

In Psychologische Portretten deel 2 schildert Coulter met verfijnde penseelstreken de portretten van de homeopathische middelen Nux vomica, Silicea en Ignatia, gevolgd door de actuele beelden van Psorinum,Medorrhinum, Tuberculinum, Syphilinum en Carcinosinum en Staphisagria. Daarnaast geeft zij haar visie op het thema Staphisagria en verontwaardiging en analyseert zij de vele gezichten die onverschilligheid kan aannemen bij diverse types.
Meer informatie
ISBN9789071669361
AuteurCatherine R. Coulter
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's377
UitgeverHomeovisie