Psychologische Portretten deel 1

Taal
Dutch
Type
Paperback
Uitgever
Homeovisie
5+ Items Op voorraad
Levertijd 24 uur
€ 27,25
De Amerikaanse homeopate Coulter beschrijft levendig en beeldend de belangrijkste homeopathische geneesmiddelbeelden. Vanuit haar psychologische kennis komt ze tot een verfrissend en vernieuwend beeld van de constitutietypen.

Het Phosphorus-kind heeft het geluk om werk te zien als een spel. De school is voor hem n lang en groot feest en hij maakt zelfs van zijn huiswerk een spelletje. Zijn ouders moeten hem erop wijzen dat hij zijn geschiedenis moet bestuderen en dat hij het niet als een toneelstuk hoeft op te voeren. Als hem een vervelend huishoudelijk karweitje wordt opgedragen, zal hij er op een creatieve manier mee omgaan. Een jongen kan, als hij zijn kamer moet opruimen, de meubels op een kunstzinnige manier anders gaan rangschikken, een Phosphorus-meisje kan bijvoorbeeld bloemen op de tafel zetten, die ze moet dekken voor het eten.

Als er van n boek over homeopathie gezegd kan worden dat het leest als een spannende roman, dat is dat wel Psychologische portretten van Catherine R. Coulter. In haar portretten beschrijft zij levendig en beelden een aantal van de belangrijkste mensbeelden uit de homeopathie. De klassieke homeopathische geneeskunde gaat immers niet uit van een ziek lichaamsdeel, maar betrekt de hele persoon in de diagnose. Op basis daarvan is een groot aantal types te onderscheiden.

Vanuit Coulters diepgaande psychologische kennis, gecombineerd met jarenlange praktijkervaring als homeopate, komt ze tot een verfrissende en vernieuwende kijk op de verschillende geneesmiddeltypen. De grote waarde van dit boek ligt in haar talent om personen van vlees en bloed neer te zetten. Door haar subtiele, bijna artistieke manier van schrijven, onderscheidt zij zich van alle andere literatuur over de psychologische kant van de homeopathie.

In deel 1 Phosphorus,Calcium carbonicum, Lycopodium, Sepia, Sulfur, Pulsatilla, Arsenicum album, Lachesis en Natrium muriaticum.
Meer informatie
ISBN9789071669354
AuteurCatherine R. Coulter
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's512
UitgeverHomeovisie