NVTH Opleidingen

NVTH Opleidingen

NVTH Opleidingen is midden jaren 80 ontstaan uit een initiatief van werkers uit de gezondheidszorg. Op dit moment is ze uitgegroeid tot opleidingsinstituut met een volwaardige vierjarige deeltijdberoepsopleiding hypno-psychotherapie op HBO-niveau, een opleiding psychosociale basiskennis en een grote verscheidenheid aan cursussen.

NVTH Opleidingen richt zich op het onderwijs voor de (complementaire) gezondheidszorg en de welzijnssector, en zo zorgen we ervoor dat we een sterk docententeam van specialisten hebben die het onderwijs verzorgen. Bij NVTH Opleidingen ligt de focus op therapeutische toepassingen van psychosociale therapievormen in het algemeen, en hypnose in het bijzonder. De praktische toepassingen van de methoden en techniek van de hypnotherapie vormen het zwaartepunt van het lesprogramma van de vierjarige opleiding.

De opleidingen, cursussen en trainingen zijn zeer praktijkgericht. Veel tijd wordt besteed aan oefenen en interne en externe stages. De verbale en non-verbale communicatie, beroepsethiek, filosofie en houdingsaspecten van de therapeut zijn tevens belangrijke ijkpunten in het onderwijs. Een goede professional heeft ook aan het eigen proces voldoende aandacht geschonken. Daarom richt deze opleiding zich ook op het verdiepen van zelfinzicht en zelfbewustzijn. Deze praktische benadering, gecombineerd met intervisie en supervisie maken onze afgestudeerde studenten geschikt om een eigen therapeutische praktijk te voeren. Onze uitgebreide nascholingsprogramma zorgt ervoor dat afgestuurde professionals die werkzaam zijn in de praktijk altijd up to date kunnen blijven.

NVTH Opleidingen

1 Item

Aflopend sorteren
per pagina