Opgesloten in een piramide

Taal
Dutch
Type
Paperback
Author(s) Peter Toonen
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 25,00
Peter Toonen laat zien dat de afgelopen 13.000 jaar geschiedenis niet primair een verhaal is van evolutie waarbij mensen vanuit een overlevingsdrang steeds krachtigere en verfijndere technologieën ontwikkelden, maar dat het primair een verhaal is dat zich ontvouwt in reactie op externe impulsen van een religieuze aard waarover in onze standaard geschiedenisboeken niet of nauwelijks geschreven wordt. De koers en het verloop van onze geschiedenis (b)lijken in hoge mate bepaald en beïnvloed te zijn door essentiële impulsen wier aard en herkomst de nodige vragen oproepen en die geresulteerd hebben in het ontstaan van maatschappelijke piramidestructuren van macht die de mensheid tot slaaf (b)lijken te maken.

Steeds meer mensen realiseren zich deze jaren dat er in onze wereld krachten actief zijn die mensen beperken, tegenwerken en in hun kracht en potentieel ondermijnen en ‘gevangen’ lijken te houden in een soort kunstmatige matrix.
Dit boek werpt een licht op de aard en essentie van deze matrix, onderzoekt de herkomst ervan en brengt in beeld wat zoal de verschijnselen zijn waarin deze matrix tot uitdrukkingsvorm komt.
Hierbij werpt het menigmaal vragen op: vragen die we onszelf nu allemaal mogen stellen indien we tot de conclusie komen dat we een wezenlijk ándere koers willen gaan varen; een koers die niet langer in het teken staat van afhankelijkheden, beperkingen en ontkrachting maar van autonomie, soevereiniteit en werkelijke mogelijkheden om vanuit eigen kracht en in coöperatie met anderen te gaan scheppen.
We zijn als mensen niet slechts schepsels maar ook scheppers op deze planeet. Zijn we in staat en bereid de verantwoordelijkheid voor onze scheppingen en aard werkelijk zelf te dragen, of blijven we steken in oude patronen waarin iets of iemand anders ‘buiten ons’ en ‘boven ons’ alles voor ons regelt?

Peter Toonen
Dit is het tiende boek van Peter Toonen (1958), coach, docent, inspirator, verteller en schrijver. Na vele boeken en artikelen over vooral – maar niet alleen – de Maya-kalenders te hebben geschreven, heeft hij zich de afgelopen jaren toegelegd op het onderzoeken en beschrijven van de structuren die in onze huidige realiteit aanwezig zijn en de fenomenen die daarvan het resultaat zijn. De combinatie van zijn passie voor tijd en geschiedenis en zijn vermogen de energetische aard van zaken in beeld te krijgen benut hij graag om het onzichtbare zichtbaar maken.
Al meer dan twintig jaar verschijnen regelmatig publicaties en columns van en interviews met Peter in diverse media (o.a. De Volkskrant, NRC, Telegraaf, Elegance, Onkruid, Ode, Frontier Magazine, Spiegelbeeld, ParaVisie, Libelle, Elegance) en in 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit. Via landelijke radio en tv werd hij bekend als ‘2012 deskundige’. In het jaar 2007 heeft hij de opleiding Energetisch Coach opgericht, die in 2016 is omgevormd tot de opleiding BewustzijnsCoach. Hij geeft regelmatig lezingen en verdiepingsdagen.
Peters motto’s zijn: Hou het simpel en: De enige werkelijke groei is die van bewustzijn.
Meer informatie
SubtitleHoe 13.000 jaar manipulatie en misleiding ons heeft geketend
ISBN9789082898705
AuteurPeter Toonen
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's240