Ontembare Vrouw

Taal
Dutch
Type
Paperback
Uitgever
Altamira - Becht
Author(s) Estes
5+ Items Op voorraad
€ 26,99
In november 1994 verscheen de eerste druk van De ontembare vrouw van de Amerikaanse Jungiaanse psychologe Clarissa Pinkola Ests. Deze internationale bestseller nu in een eenmalige gebonden editie voor nog geen twintig euro!
Miljoenen vrouwen over de hele wereld verslonden het en gaven het aan elkaar door.

Wat is het geheim van dit succes? Veel lezeressen beschouwen De ontembare vrouw als hun lijfboek. Ze delen hun ervaringen in praatgroepen, tijdens lezingen en workshops. Het boek gaat van hand tot hand.
Een boekhandelaarster: Ik schat dat de meeste lezeressen 35-40 jaar oud zijn. Vrouwen die op een keerpunt staan en zich afvragen wat ze met hun leven moeten aanvangen.
Pauline Sinnema oordeelde in haar recensie in Het Parool: Pinkola steekt je een hart onder de riem en geeft je tegelijkertijd een flinke schop onder de kont: je kunt treuren om een verspild leven of er alsnog iets van maken te laat is het nooit. Het is een boodschap waar ook menige man iets aan kan hebben.
De Standaard der letteren verklaarde het succes als volgt: Bekende sprookjes als Het lelijke eendje, Blauwbaard, De rode schoentjes krijgen bij Ests een nieuwe verrassende inhoud. In navolging van Jung ziet ze de sprookjes, mythen en verhalen niet zozeer als een spiegel van de samenleving, maar ze leest ze als drama van de ziel, waarbij de verschillende sprookjespersonages staan voor positieve en negatieve aspecten van de eigen psyche.
Meer informatie
Subtitleals archetype in mythen en verhalen
ISBN9789401303859
AuteurEstes
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's552
UitgeverAltamira - Becht