Neurolinguistisch programmeren in Nederland

Taal
Dutch
Type
Hardback
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 32,50

NLP is een nieuw model voor effectieve communicatie en doelgerichte verandering. NLP is een methode voor het bestuderen van de subjectieve ervaring: hoe mensen komen tot hun waarnemingen, gedragingen, gevoelens, gedachten en overtuigingen.

NLP ontstond in de jaren zeventig, toen Richard Bandler en John Grindler drie psychotherapeuten bestudeerden, die bekend stonden om hun 'magische' resultaten: Milton Erickson, Virginia Satir en Fritz Perls. Ze maakten bij hun studie gebruik van begrippen uit de taalkunde en de cybernetica. Ze vroegen zich af: wat hebben deze drie grootmeesters-in-de-communicatie met elkaar gemeen? En hoe kunnen we hun vermogens vertalen in patronen die anderen kunnen leren? Vanuit deze basis ontwikkelde NLP zich in de volgende tien jaar zowel in de breedte als in de diepte; er werden NLPtoepassingen ontwikkeld voor tal van gebieden: therapie, onderwijs, training, management, etc.

Hechte contacten tussen NLP in Nederland (met name via het IEP in Nijmegen) en NLP in de USA, resulteerden in een gelijkwaardig in ontwikkelingsniveau. In dit boek vindt u een flink aantal voorbeelden van NLP-produkten van eigen, Nederlandse bodem. De tien hoofdstukken in dit boek variëren van praktische handleidingen tot theoretische verkenningen; ze belichten vanuit verschillende hoeken wat er in ons land op NLP-gebied gaande is.

Meer informatie
Subtitlebasistechnieken en artikelen
ISBN9789063253493
TypeHardback
TaalDutch