Gevaarlijke Planten

Taal
Dutch
Type
Paperback
Author(s) Fred de Vries
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 13,50
Dit boek bevat beschrijvingen van 100 verschillende gevaarlijke planten. De meesten daarvan zijn te vinden in onze vaderlandse natuur, anderen worden vaak achteloos in een tuin aangeplant vanwege hun aantrekkelijke verschijning, terwijl weer anderen zich in als onschuldig ogende kamerplant in onze directe omgeving bevinden of zelfs als veilig medicijn worden gebruikt.
Dit boek is ook een poging om de moderne mens opnieuw bewust te maken van de kracht van de natuur. Vaak zijn planten in de juiste dosis een heilzaam medicijn, maar de natuur is wispelturig waardoor die juiste dosis maar lastig kan worden bepaald. Juist daarin schuilt het gevaar want een overdosis kan al snel leiden tot tal van vergiftigingsverschijnselen.
Het overgrote deel van de beschrijvingen van de 100 gevaarlijke planten in dit boek zijn eerder als wekelijkse column gepubliceerd in de regionaal verschijnende Harlinger Courant.

Fred de Vries (1959) is auteur en heeft een aantal succesvolle boeken gepubliceerd, waaronder Storm in je Hoofd - Handboek PDD-NOS en Tornado - Handboek ADHD.
Meer informatie
Subtitle'de dosis maakt het vergif' - Paracelsus
ISBN9789070886929
AuteurFred de Vries
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's109