Moeten maakt gek

Taal
Dutch
Type
Paperback
Author(s) A. Ellis
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 23,99
'Emoties leiden tot op grote hoogte een eigen leven. De auteurs laten zien dat allerlei gevoelens en het negatieve zelfbeeld dat wij vaak hebben van onszelf berusten op self talk. Wat is aangeleerd kan in principe ook worden afgeleerd, mits we messcherp analyseren wat er aan de hand is.' - Piet Vroon
Hoe komt het dat op sommige momenten alles hopeloos en uit-zichtloos lijkt en we geen kant meer op kunnen? De Rationeel-Emotieve Therapie (RET) geeft een duidelijk antwoord: dat doen we zelf.
We denken onszelf als het ware de put in: we stellen ons verkeerd op tegenover de onaangename kanten van het leven. Op een andere manier gaan denken en voelen, is niet gemakkelijk en vereist veel oefening. In Moeten maakt gek wordt een en ander stapsgewijs duidelijk gemaakt en is veel plants ingeruimd voor zelfwerkzaamheid: oefeningen en opdrachten helpen de lezer om zijn of haar emotionele lot in eigen hand te nemen.
Albert Ellis, een van de invloedrijkste psychotherapeuten van deze tijd, is de grondlegger van de Rationeel-Emotieve Therapie. Ellis is de oprichter van het Institute for RET in New York, thans Albert Ellis Institute geheten.
Wouter Backx werd door Albert Ellis getraind in de RET en is Fellow of the Albert Ellis Institute in New York en gekwalificeerd supervisor in de RET. Hij studeerde af in de klinische en theoretische psychologie en is verbonden aan het Instituut voor Rationeel-Emotieve Training te Haarlem.
Meer informatie
Subtitlepak zelf uw emotionele problemen aan
ISBN9789026326929
AuteurA. Ellis
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's255