Medisch handboek

Taal
Dutch
Type
Hardback
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
5+ Items Op voorraad
€ 104,00

De Nederlandse editie, de Merck Manual Medisch handboek, is gebaseerd op de Amerikaanse uitgave. De vertaling is zorgvuldig door tientallen gezaghebbende Nederlandse medici beoordeeld, geactualiseerd en waar nodig aangepast aan de Nederlandse gezondheidszorg. Gelet op de specifieke situatie in Nederland hebben Nederlandse deskundigen bovendien nieuwe hoofdstukken over gezondheidsrecht en revalidatiegeneeskunde geschreven.

De Merck Manual Medisch handboek is fraai gebonden en omvat circa 300 hoofdstukken en honderden verhelderende illustraties. Het boek behandelt alle belangrijke medische specialismen, maar ook aangrenzende vakgebieden als tandheelkunde en voedingsleer en informatie over fundamentele onderwerpen als anatomie, genetica, geboorte, ouderdom en sterven.
Bijlagen bieden onder meer een samenvatting van het patintenrecht in Nederland, referentiewaarden van gangbare laboratoriumonderzoeken, een lijst van in Nederland verkrijgbare geneesmiddelen met hun merknamen en stofnamen en adressen van instellingen en organisaties in de Nederlandse gezondheidszorg en (patinten)verenigingen, inclusief verwijzingen naar Internet-pagina's.
De tweede editie onderscheidt zich verder op de volgende punten van de eerste editie:
Informatie over geneesmiddelgebruik is met zorg in de tekst verweven. Dit beantwoordt aan de wens van Nederlandse consumenten meer inzicht in de werking en het gebruik van geneesmiddelen te krijgen. Alle geneesmiddelen zijn aangepast aan de verstrekkingssituatie in Nederland.
De tekst is aangepast aan de gevarieerde samenstelling van de Nederlandse bevolking, denk aan groeiontwikkeling en infectieziekten bij immigranten.
De sectie over kindergeneeskunde besteedt extra aandacht aan ontwikkelingstoornissen en medische en opvoedkundige aspecten van de gezinssituatie.
Bespreking van nieuwe beroepsziekten, waaronder allergien en RSI.
Nieuwe hoofdstukken over complementaire en alternatieve geneeskunde en over voedingssupplementen.
De sectie over voeding is uitgebreid, o.a. met betrekking tot overgewicht en voedingssupplementen.
Extra aandacht aan relevante niet-medische onderwerpen, zoals communicatie tussen zorgvrager en zorgverlener, misbruik en geweld in relaties en in het gezin.
Aandacht voor ziekten die mondiale of landelijke aandacht hebben gehad zoals SARS, miltvuur (anthrax), legionellose.
Een nieuw hoofdstuk over EHBO.
Een nieuw hoofdstuk over reizen en gezondheid.
Nieuwe illustraties met een hoge praktische en vaak ook actuele (AED-defibrillator, klonen, meningitis, BSE) waarde.
184 nieuwe kaderteksten die informatie voor verdere verdieping en soms ook praktische informatie bevatten
75 nieuwe tabellen, waarvan enkele tientallen een nieuwe indeling hebben en geneesmiddelen betreffen.
Acht pagina's met kleurenafbeeldingen.
63 nieuwe afbeeldingen.

Meer informatie
ISBN9789031343003
Auteur-- Please Select --
TypeHardback
TaalDutch
Pagina's1970
UitgeverBohn Stafleu van Loghum