Klinische Hypnose - Exploratie en inspiratie

Taal
Dutch
Type
Paperback
Uitgever
Satas
3 Items Op voorraad
Levertijd 24 uur
€ 32,00

In dit boek ontdek je de “state of the art” van klinische hypnose in therapie. Hypnose kan in diversepsychotherapievormen geïntegreerd worden en verhoogt het effect van talrijke medische behandelingen. Je vindt hier een leidraad bij de exploratie van hypnose, waarbij je stap voor stap begeleid wordt in je leerproces. Je maakt kennis met diverse inductie- en verdiepingsmethoden, werken met metaforen en beelden, utilisatie en oplossingsgericht werken in hypnose.

De diverse vaardigheden bieden je de basisingrediënten, waarmee je hypnose op een creatieve manier kan integreren in je werk. Langs de weg van methoden en technieken ontpop je jezelf tot een hypnose deskundige die niet alleen hypnose toepast maar ook de hypnotische methodiek integreert in zijn/haar therapeutische identiteit.

Zowel opleiders als cursisten vinden in dit boek een ruime schat aan achtergrondinformatie om hun therapeutische vaardigheden te ontwikkelen.

 

Dr. Nicole Ruysschaert is arts, psychiater-psychotherapeute met opleiding in cognitieve gedragstherapie (CGT), hypnose, EMDR, psycho-traumatologie en oplossingsgerichte therapiemethoden. Ze was jarenlang werkzaam in centra geestelijke gezondheidszorg en heeft sinds 35 jaar een private praktijk in Antwerpen.

 In 2019 kreeg ze de Shirley Schneck Award van de Amerikaanse ‘“Society for Clinical and Experimental Hypnosis’” (SCEH) als erkenning voor haar belangrijke bijdrage bij de ontwikkeling van medische hypnose.

Meer informatie
ISBN9782872932580
AuteurNicole Ruysschaert
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's288
UitgeverSatas