Je bent nooit geboren en je gaat nooit dood

Taal
Dutch
Type
Paperback
5+ Items Op voorraad
€ 22,00
“Waarheid vinden is niet het resultaat van een proces, maar een explosie” - Nisargadatta Maharaj
Het is niet voor niets dat je dit boek in je handen hebt genomen. Dat zal zeker duidelijk worden als je het boek gelezen hebt. De inhoud van het boek kan je leiden naar een andere, diepgaande zienswijze op het leven wat je tot dusverre hebt geleid. Lees het boek met je zintuigen, je moet het proeven als een exquis gerecht. Ervaar het lezen als een bonbon, die smelt op je tong, waarbij je de smaken verkent. Lat de tekst en laat de inhoud ronddwalen in je geest. Proef de tekst, bekijk en ervaar het van alle kanten. Beredeneer de tekst niet. Laat het in je neerdalen.

Hert mooiste wat mij als schrijver van dit boek kan overkomen, is dat jij lezer, het mag toepassen in je dagelijks leven, dan heeft het schrijven van dit boek zijn nut bewezen. Al zou het maar voor één lezer zijn. In dit boek draait het om de vragen: Wie was je voor je geboorte, wie ben je nu en waar ga je na je lichamelijke dood naartoe?

In dit boek staat een metafoor beschreven om helder te krijgen hoe inzicht tot stand kan komen over wat je eigenlijk bent: de oceaan is in rust, er is geen wind, er zijn geen golven. Dan steekt de wind op en worden er golven geschapen.

Iedere golf vindt zichzelf uniek en wil een hogere en mooiere golf  zijn dan de golven voor en achter hem. Maar dan ontstaat er iets van een aha-erlebnis: hé, ik ben water en die golven voor en achter mij zijn ook water. Als de aandacht van de golf zich steeds meer richt op het water dan op zijn golf-zijn, dan wordt het steeds helderder dat er iets anders is dan water. Er wordt door de golf gezien dat alle golven dat ene water zijn. Dus kun je als golf houden van de andere golven, want alle golven zijn Een. Dan is het niet meer belangrijk om jezelf te vergelijken met die andere golven. Al die golven zijn niets anders dan een uitdrukking van hetzelfde water. Golven en water zijn Eén. Jij en je grootste vijand en je grootste vriend zijn Eén.
Meer informatie
ISBN9789461013729
Auteur-- Please Select --
TypePaperback
TaalDutch