Homeopathie en Mineralen

Taal
Dutch
Type
Paperback
Uitgever
Alonnissos
Author(s) Jan Scholten
Niet op voorraad
€ 36,00
Dit boek gaat over het gebruik van mineralen in de homeopathie. De besproken mineralen zijn vooral de combinatiemiddelen ofwel zouten. Vooral de onbekende middelen worden besproken, bijvoorbeeld calcium muriaticum en barium fluoratum.

Minstens zo belangrijk is de methode van analyseren, die in dit boek gebruikt wordt. De methode heet 'groepsanalyse'. Hiermee worden de essentile kenmerken uit een groep middelen geabstraheerd, bijvoorbeeld de natriums. Vervolgens worden die kenmerken weer toegepast op de afzonderlijke natriums, bijvoorbeeld natrium fluoratum.

De groepsanalyse maakt het mogelijk van onbekende middelen meer of minder te voorspellen hoe hun homeopathische beeld eruit ziet. Het is een creatieve manier om met de enorme hoeveelheid gegevens in de homeopathie om te gaan. De lezer kan met de groepsanalyse zelf verder werken om nieuwe wegen te bewandelen.

'Wij practiserende homeopathen hebben nu de enorme taak om deze informatie te verifiren en uit te breiden. Een enorme en fantastische uitdaging'

Frans Kusse SSC (Dutch Homoeopathic Journal)

'Jan Scholten biedt ons een fascinerende manier om onze Materia Medica opnieuw te bekijken'.

Lorraine Taylor, in Homeopathic Links, 1994, no 2

'Jan Scholten heeft een briljante start gemaakt voor een enorme verrijking van onze Materia Medica'.

Kees Dam, Simillima, 1993, no 2
Meer informatie
ISBN9789090057996
AuteurJan Scholten
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's296
UitgeverAlonnissos