Handboek Progressiegericht Coachen

Taal
Dutch
Type
Paperback
Author(s) Coert Visser
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 26,99
Een praktische en onmisbare gids voor progressiegerichte coaches over effectieve vragen, gespreksstructuren en theoretische achtergronden.

Progressiegericht werken is een verzameling van principes en technieken die helpen om gewenste progressie en bereikte progressie zichtbaar te maken en om ideeën op te doen voor verdere progressie. De progressiegerichte aanpak ligt in het verlengde van praktische aanpakken zoals oplossingsgericht werken en wordt sterk gevoed vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Progressiegerichte coaches vervullen een waardevolle rol omdat ze hun cliënten helpen om betekenisvolle progressie te bereiken. Betekenisvolle progressie, vooruitkomen in wat interessant en belangrijk voor je is, is een van de meest motiverende dingen die we als mensen kunnen meemaken.

Het handboek progressiegericht coachen is een uitgebreide, praktische en onmisbare gids voor zowel ervaren als beginnende coaches. Het boek bevat heldere uitleg over hoe je als coach je gesprekken kunt opbouwen en welke vraagstellingen je kunt gebruiken in welke situaties. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe interventies werken, wanneer je ze kunt gebruiken en waarom ze werken.

Technieken en principes die in het boek beschreven worden, zijn bijvoorbeeld de 7-stappen aanpak, de cirkeltechniek, schaalvragen, het 4PR-model, de plus achter de min zoeken, gedragsgericht doorvragen, autonomie-ondersteuning en groeimindset-ondersteuning. Daarnaast staan in het boek beschrijvingen van progressiegerichte technieken die toepasbaar zijn buiten de directe coachingscontext. Voorbeelden hiervan zijn het geven van feedback, conflictbemiddeling, teambegeleiding, stuurgesprekken en progressiegesprekken. Ten slotte bevat het boek uitgebreide praktijkcases, zoals uitgeschreven dialogen van coachingsgesprekken en voorbeelden van sessies met groepen.

Zowel ervaren coaches als beginnende coaches en studenten kunnen veel voordeel halen uit en het lezen van dit boek.

Coert Visser (1963) is met Gwenda Schlundt Bodien de medegrondlegger van de progressiegerichte aanpak. Samen verzorgen zij vanuit het Centrum Progressiegericht Werken veel trainingen voor coaches, leidinggevenden, docenten en trainers.
Meer informatie
SubtitleEen praktische gids voor coaches en studenten
ISBN9789079750078
AuteurCoert Visser
TypePaperback
TaalDutch