Genezen door slijmvrije voeding

Taal
Dutch
Type
Paperback
Author(s) Arnold Ehret
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 19,50
Genezen door slijmvrije voeding.

Professor Arnold Ehret (Sankt Georgen [Freiburg im Breisgau], 1866 - Los Angeles, 1922) was een Duitse natuurgenezer en auteur.
Ehret was een zeer intelligente jongeman; op 21-jarige leeftijd was hij al professor en sprak al vier talen: Duits, Frans, Italiaans en Engels. Helaas kreeg hij op jonge leeftijd ook veel lichamelijke klachten.
Op zijn 21e kreeg hij hartproblemen en op zijn 31e van dr. Gustav Riedlin de diagnose ziekte van Bright (nierontsteking) en werd door 24 van Europa’s meest gerespecteerde artsen ongeneeslijk verklaard.
In een wanhopige poging om een einde te maken aan zijn lichamelijke klachten ging hij op zoek naar gezondheid en ontdekte dat voeding bestaande uit fruit, zetmeelvrije groenten en eetbare groene bladeren (kruiden), die hij ‘slijmvrije’ voeding noemde, het optimale voedsel is voor menselijke consumptie. Het eten van druiven bracht hem uiteindelijk de ultieme genezing.
Hij besloot tevens om regelmatig te stoppen met eten, en hij was verbaasd dat hij niet verhongerde, maar aan kracht en vitaliteit won. Ehret beweerde dat hij van zijn ziekten was genezen door zijn nieuwe levensstijl. Hij legde zijn ervaringen vast in diverse boeken, waarvan Genezen door slijmvrije voeding er een is. Door een ongeluk in Amerika, waar hij een lezing gaf, is Ehret helaas op veel te jonge leeftijd (56) overleden.

Ehret bewees ruim 100 jaar geleden dat vasten (of simpelweg minder en gifvrij eten) de almachtige methode van de natuur is om het lichaam te reinigen van de effecten van verkeerd en te veel eten.
Helaas is het laatste − verkeerd en te veel eten − alleen maar toegenomen, zo ook onze aandoeningen en ziekten. De wijsheden en principes in dit boek gelden gelukkig nog steeds. Je moet ze echter wel toepassen.
Meer informatie
ISBN9789492665799
AuteurArnold Ehret
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's202