Feiten over vetten

Taal
Dutch
Type
Paperback
Author(s) M.G. Enig
5+ Items Op voorraad
Levertijd 24 uur
€ 29,95
Het complete basiswerk over de voedingwaarde van olin, vetten en cholesterol. Feiten over Vetten door Dr. Mary G. Enig is een zeer uitvoerig naslagwerk over alle aspecten van vetten, zowel in onze voeding als in het lichaam. Het geeft inzicht in de relatie tussen vetinname en gezondheid en leert de lezer andere informatie over olin en vetten te beoordelen.

Het complete basiswerk over de voedingwaarde van olin, vetten en cholesterol
Feiten over Vetten door Dr. Mary G. Enig is een zeer uitvoerig naslagwerk over alle aspecten van vetten, zowel in onze voeding als in het lichaam. Het geeft inzicht in de relatie tussen vetinname en gezondheid en leert de lezer andere informatie over olin en vetten te beoordelen.
Dat laatste is volgens Enig van groot belang, omdat er veel onjuiste informatie over dit onderwerp voorhanden is, veelal geschreven door niet-wetenschappers.
Feiten over Vetten is sterk wetenschappelijk onderbouwd en toch gedetailleerd en begrijpelijk geschreven. Het is zowel geschikt voor genteresseerde consumenten als een ieder die zich vakmatig bezighoudt met voeding en gezondheid, zoals artsen, therapeuten, ditisten en journalisten. Vele deskundigen zijn betrokken bij de samenstelling van de inhoud.
Waar mogelijk zijn moeilijke vaktermen vermeden. Een lijst van gebruikte voedingstechnische termen staat achterin het boek.
Dr. Mary G. Enig is een Amerikaanse voedingskundige en biochemicus, internationaal erkend vanwege haar onderzoek naar de voedingswaarde van olin en vetten. Zij is tevens consultant, wetenschapsredacteur en algemeen directeur van de afdeling Voedingswetenschappen van Enig Associates Inc. in Silver Spring, Maryland USA.
Zij geeft in haar praktijk voedingsadviezen aan particulieren, bedrijven en de voedingsindustrie. Zij heeft als auteur en consultant bijgedragen aan de wetenschappelijke uitgaven Clinical Nutrition en Journal of the American College of Nutrition. Diverse publicaties staan op haar naam, met name op het gebied van onderzoek naar olin en vetten en de interactie tussen voeding en medicijnen. Zij is als wetenschapper een veel geziene gast op symposia en radio & tv programmas over voeding.
Dr. Mary G. Enig was een van de eerste uitgesproken critici tegen het gebruik van transvetzuren en pleitte voor het verplicht vermelden van transvetzuren op de verpakking van voedingsmiddelen. Enig promoveerde als (echte) voedingswetenschapper aan de Universiteit van Maryland, College Park. Zij is lid van de The American College of Nutrition, de American Society for Nutritional Sciences en voorzitter van de Maryland Nutritionists Association.
Meer informatie
Subtitlehet complete basiswerk over de voedingswaarde van olien, vetten en cholesterol
ISBN9789080670617
AuteurM.G. Enig
TypePaperback
TaalDutch