Coachen met het enneagram

Taal
Dutch
Type
Paperback
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 49,95

Het enneagram geldt al lange tijd als een belangrijke methode voor het vaststellen van persoonlijkheidskenmerken. Handig, omdat iedere 'cliënt' anders is en op een andere manier gecoacht moet worden. Dit boek geeft u de praktische voorbeelden en tips die u als coach nodig hebt.

Coachen met het enneagram is het eerste boek dat zich richt op coaches en hen leert hoe zij met het enneagram het bewustwordings- en coachingsproces bij hun cliënten verantwoord kunnen versnellen en verdiepen.

Het boek bevat overzichtelijke adviezen voor het vaststellen van het type van de cliënt, de eerste stap in het begeleidingsproces. Van ieder persoonlijkheidstype worden de belangrijkste kenmerken genoemd en direct gekoppeld aan typespecifieke tips voor verdere ontwikkeling. Elke type wordt levendig beschreven in een voorbeeldcasus, zodat de lezer een concreet en praktische inzicht krijgt in de voor dat type kenmerkende (werk)problemen en begeleidingsmogelijkheden. Verder worden in het boek verschillende methodieken en oefeningen besproken om cliënten te stimuleren daadwerkelijk aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling.

Het boek is bedoeld voor coaches en andere begeleiders, zoals supervisoren, consultants, persoonlijke adviseurs, managers met een coachende functie, pastoraal werkers, maatschappelijk werkers en loopbaanadviseurs. In feite voor alle coaches die bekend zijn met het enneagram en er graag mee willen werken, maar aarzelen over de concrete toepassing in begeleidingstrajecten. Dit boek zal hen over de streep trekken.

Meer informatie
Subtitleeen stap-voor-stap beschrijving voorbeelden, tips en oefeningen
ISBN9789014095974
Auteur-- Please Select --
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's160